Erasmus-jazykový kurz na Maltě

15.08.2022 11:46

V předchozím článku jsme psali o pobytu paní Matouškové ve Vídni.

Další kolegyně vyrazily na Maltu - a že to nebyla cesta přímá, letěly až z bratislavského letiště. 

Zde popisují prvních pár dní svého studijního pobytu:

 

Před odletem na Erasmus jsme musely splnit rozřazovací jazykový test. Výsledky jsme se dozvěděly až při odjezdu (7.8.2022) na letišti v Bratislavě. Po příletu nás odvezli do apartmánů.

Jsme rozděleni do dvou začátečnických skupin po 12 studentech. Výuku máme jednou dopoledne a jednou odpoledne. Do školy chodíme pěšky z města Tas-Sliema do Saint Julian´s. Cesta nám trvá 40 minut.

Bály jsme se, jak to první den (8.8.2022) zvládneme. Zvládly jsme to. Za odměnu jsme se vykoupaly v moři a prošly jsme se po městě.

Druhý den (9.8.2022) probíhala dopolední výuka a pak jsme vyrazily na kamínkovou pláž. K večeři jsme měli pizzu v restauraci.

Třetí den (10.8.2022) byla odpolední výuka, tak jsme dopoledne strávily u moře. K jídlu měly plody moře s přílohami a proběhla také noční koupel v moři.

Čtvrtý den (11.8.2022) po dopolední výuce jsme se odměnily zmrzlinou a večer jsme vyrazily na výlet „Noční Valletta“, kde jsme viděly krásné památky a povečeřely kalamáry.

Pátý den (12.8.2022) ráno nás přivítal déšť. Moře bylo rozbouřené a tak se nedalo koupat. Pozorovaly jsme ho a čerpaly síly na odpolední výuku. Večer proběhla procházka osvíceným městem.

O víkendu vyrazíme na výlety po okolí Sliema Point Battery, Fort Tigné, Comino and Blue Lagoon, Paradise Bay

   

—————

Zpět