Pobyty v rámci Erasmus+ spějí ke svému konci

19.08.2022 22:21

Dvoutýdenní jazykové kurzy se blíží ke konci, kolegyně pravidelně informují vedení školy o svém pobytu a tak můžeme zprostředkovat krátký text, který poslaly.

Erasmus Malta – 2. část

V sobotu (13.8.2022) jsme vyrazily pěšky na výlet po okolí IT-Torii, Sliema Point Battery a Fort Tigné, poté jsme se vykoupaly v moři a pozorovaly jsme rybičky, kraby a krevety. Den jsme zakončily večeří v restauraci (těstoviny s plody moře).

V neděli (14.8.2022) ráno jsme došly ke škole a odtud jsme společně s ostatními studenty vyrazily na společný výlet do Comino, tam jsme se nalodili a vypluli motorovým člunem na Blue Lagoon. Bylo tam spoustu lidí, ale koupání jsme si nakonec po hledání klidného místa užily. K večeři jsme ochutnaly místní národní jídlo – pečený králík na víně s přílohou, dále salát s mořskými plody.

V pondělí (15.8.2022) byl opět výlet, protože měli veřejný svátek „Nanebevzetí Marie“. Podívaly jsme se na Paradise Bay. Pod hladinou byly krásně barevné rybičky a oblé malé i velké kameny. Večer jsme zakončily s kolegyněmi ze školy u večeře.

V úterý (16.8.2022) začala druhá polovina našeho jazykového vzdělání. Večer jsme si udělaly piknik na pláži s kuřetem, opečenými brambory a rajčaty.

Ve středu (17.8.2022) dopoledne bylo koupání na pláži a na vlastní kůži jedna z kolegyň zažila popálení malou medúzkou. Odpoledne byla jazyková výuka. Navečer byla procházka městem s návštěvou asijské restaurace a také krátkým ohňostrojem. Tento den byl opravdu tropický.

Ve čtvrtek (18.8.2022) byla dopolední výuka, kterou jsme opět zakončily zmrzlinou. Pak proběhl odpočinek, protože venku bylo veliké horko (37 °C) jsme strávily na pokojích a navečer vyrazili na koupání k moři. Večer jsme si daly společné slavnostní jídlo – mísu s mořskými plody (chobotnice, mušle různých druhů, filet z ryb, krevety, atd.)

V pátek (19.8.2022) byl pro nás poslední školní den, na kterém jsme na konci dostaly certifikát o studiu. Dopoledne jsme strávily opět u moře. Večer se rozfoukal vítr a moře krásně bouřilo.

V sobotu vyrazíme do přírodního akvária na Maltě a v neděli nás čeká poslední návštěva moře, balení a odlet zpět domů J

 

 

—————

Zpět